بخشی از متن فایل word تحقیق تولید فرآورده های بهداشتی شركت پاكشو :
توضیحات:
فایل فایل word تحقیق تولید فرآورده های بهداشتی شركت پاكشو، در قالب فایل word و در حجم 78 صفحه، همراه با توضیحات کامل.
بخشی از متن:
تاریخچه شرکت پاکشو:
شركت پاكشو از سال 1340 در كارخانه كوچك به مساحت 400 مترمربع و تنها 5 نفر در آن مشغول به كار بودند آغاز بكار كرد و نخستین محصول خود یعنی مایع ظرفشویی گلرنگ را به بازار فرستاد. یك سال بعد مایع سفیدكننده و پس از چهار سال یعنی در سال 1345 مایع شیشهشوی گلرنگ را به بازار مواد شوینده و پاك كننده عرضه كرد شركت پاكشو در سال 1346 یكی از محصولات خود یعنی جرم گیری توالت گلرنگ را وارد بازار كرد و 6 سال بعد یعنی سال 1351 امتیاز تولید چهار فرآورده یاد شده بطور رسمی به شركت پاكشو واگذار شد و به این ترتیب دوره تازه فعالیتهای تولیدی این شركت تداوم یافت. در طول سالهای 53 و 54 محصولاتی چون پودر لباسشوئی و ظرفشویی و صابون و مایع دستشوئی به بازار عرضه شد.
پس از انقلاب فرآوردههایی در اولویت تولید قرار گرفت كه مواد اولیه آن در شركت وجود داشته باشد. در اجرای این سیاست از سال 68 به بعد تولیدات منحصر به مایع ظرفشوئی، سفید كننده، جرمگیر توالت وشیشهشوی مورد استقبال فراوان و غیر قابل پیشبینی مصرفكنندگان قرار گرفت و در نتیجه شركت ناچار شد تشكیلات خودرا گسترش دهد.
بطوریكه هم اكنون فعالیتهای تولیدی این شركت با استفاده از خدمات كاركنان این واحد در بخشهای گوناگون تولید، تحقیقات و توسعه كنترل و كیفیت امور اداری و حتی همچنین نظارت دقیق 40 كارشناس مجرب و ماهر در ردههای دكترا، مهندسی و كارشناسی ارشد با موفقیت ادامه دارد.
مو و لزوم استفاده از شامپوها:
ابتدا نگاهی گذرا به ساختان مو خواهیم داشت سپس روشهایی كه مواد مصرفی در شامپوها و حالت دهندههای مو میتواند ساختمان مو را تحت تأثیر قرار دهند بررسی میشوند.
ساختمان مو بر اساس نژاد، تغذیه و منطقهای كه فرد در آن قرار دارد و خصوصیات وراثتی متغیر است. ولی به طور كلی سه منطقه در برش عرضی مو دیده میشود.
لایه اول كوتیكول است كه خارجیترین لایه مو است. از پروتئین كراتینه شده تشكیل شده است و بصورت فلسهایی است كه بر روی هم قرار گرفتهاند. مقاومت موی انسان نسبت به مواد شیمیایی به میزان ضخامت لایه كوتیكول آن بستگی دارد. اگر چنانچه لایه كوتیكول مو آسیب ببیند مو حالت خشكی و خشنی پیدا خواهد كرد.
لایه كورتكس زیر لایه كوتیكول قرار دارد و قسمت اعظم مو را تشكیل میدهد. این لایه از سلولهای سوزنی شكل تشكیل شده كه در طول محور لیف مو قرار دارند. الاستیسیته و قدرت مو به ساختمان كورتكس بستگی دارد. كورتكس از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان و تیروزین واز اجزاء بسیار كوچك معدنی و از تركیبات گوگرددار مانند سیستین تشكیل شده است.
كانالی كه در مركز مو قرار دارد مدولا نامیده می شود كه معمولاً از كراتین نرم تشكیل شده است. گفته میشود كه این لایه بر خواص شیمیایی و مكانیكی مو تأثیر چندانی ندارد.
لایه كوتیكول مناسبترین لایه برای ایجاد تغییرات ساده در مو میباشد. براقیت و نرمی مو توسط افزودن مواد شیمیایی كراتین دار به كوتیكول مو تأمین میشود. تشكیل لایه یا فیلمی بر روی تار مو به صورت ممتد یا غیر ممتد باعث بهبود خواص فیزیكی فلسهای مو، براقیت و نرمی میشود كه خود بر خواص نوری مو مؤثر است. برای این منظور میتوان از یك نرم كننده اسیدی استفاده كرد.
در اثر جذب مواد شیمیایی در لایه كوتیكول، براقیت، شفافیت و سهولت برهم لغزیدن تارهای مو بهبود مییابد.
گروههای آمینو آزاد كراتین مو، هر چند منبع الكترون میباشند ولی از لحاظ شیمیایی بدون بار هستند. این گروهها میتوانند از لحاظ پیوند الكترواستاتیكی باتركیباتی كه از لحاظ الكترونی ضعیف هستند پیوند یافته و یك كمپلكس قوی ایجاد نمایند. دترجنتهای كایتونی به عنوان اسید لوئیس و مو به عنوان بازلوئیس عمل میكند وعمل جایگرینی مواد در لایه كوتیكول انجام میشود.
هنگامی كه مو تحت تأثیر مواد شمیایی قرار میگیرد كورتكس مو در محل انتهایی مو به صورت بیحفاظ باقی می ماند. جایگزین كردن مواد حالت دهنده در این قسمت به علت اندازه بزرگ مولكول محدودیت دارد. بنابراین همانگونه كه یك مولكلول وارد این جزء مو میشود میتواند از آن جز نیز خارج شود مگر آنكه با لایه كورتكس واكنش دهد.
مدولا به علت غیر قابل دسترس بودن كمتر در دسترس عملیات حالت دهندگی قرار میگیرد.
ریشه مو مواد چربی را ترشح میكند كه این مواد محتوی اسیدهای چرب، روغنهای اولیئك چربیها، هیدروكربنها و استرونیدها میباشد.
به منظور زدودن چربی، لازم است كه مادهای كه چربی را به خود جذب میكند كه به نام مواد دیترجنت نامیده میشود به شامپو افزوده میشود. این ماده باید موجب خیس شدن مو شود. این عمل از طریق كاهش كشش سطحی آب انجام میشود. ثانیاً كشش بین چرك و مو باید تا حدی كاهش یابد كه ذرات چرك توسط محلول دیترجنت جانشین گردند.
در انتخاب دیترجنت لازم است به موارد زیر توجه كنیم:
1-اثر دیترجنت بر روی سطح مورد نیاز
3-پایدرای دیترجنت
3-اثربخشی دیترجنت با غلظتهایی كه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
اگر دیترجنت را به عنوان پایه شامپویی استفاده میكنید باید به نكات زیر توجه كنید.
1-سرعت و سهولت انتشار شامپو بر روی مو
2-قدرت كف كنندگی دیتر جنت نظیر كف، سرعت تشگیل كف و پایداری كف درمو
3-سهولت كاربرد شامپو از نظر شستشوی مو
4-رنگ و شفافیت شامپو
5-سهولت شانه زدن موهای مرطوب بعد از استعمال شامپو
6-موها باید بعد از مصرف شامپو براق گردند.
7-سرعت خشك شدن موها.
در شامپوهای جدید الكلهای چربی سولفاته والكل اترهای چربی سولفونه به كار برده میشود.
فایل word تحقیق تولید فرآورده های بهداشتی شركت پاكشو
فهرست مطالب:
تاریخچه شركت پاكشو
مو و لزوم استفاده از شامپوها
شامپو و انواع آن
دترجنتها (سورفكتانتها) و انواع آن
تری اتانول آمین لوریل سولفات
سولفوساكسیناتها
فتی اسید آلكانول آمید
ایمیدازولینها
بتائینها
عوامل حالت دهنده مو
محافظت كنندهها
عوامل شفاف كننده
عوامل غلظت دهنده
افزودینهای كه به پایداری شامپو كمك میكنند
كف
مواد اولیه شامپو و كنترل كیفیت آنها
آب و كنترل كیفیت آن
فرمولاسیون دو نوع شامپو و مایع دستشویی
مراحل ساخت شامپو
كنترل كیفیت محصول
روشهای اصلاح محصول
نرم كنندههای لباس
سفیدكنندهها
مایع ظرفشویی
جرم گیر
شیشه شوی
نرم كننده موی سر
میكروبیولوژی
مقالات